Dat verzekeringen je vele risico’s kunnen besparen, hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Waar je moet beginnen wanneer je jouw woonverzekering wilt afsluiten, is voor veel mensen echter niet helemaal duidelijk. Vandaar dat wij je graag laten zien wat de mogelijkheden zijn, hoe je zorgt dat je een passende woonverzekering samenstelt en hoe je dit ook nog eens voor een gunstig tarief kunt doen. Zo voorkom je dat je in de problemen komt wanneer je schade aan je spullen en/of huis oploopt.
Wat heb je aan een woonverzekering?
Een woonverzekering verzekert je woongenot. Dat betekent dat tal van zaken onder deze polis vallen. Je woongenot kan namelijk op vele manieren aangetast worden, denk bijvoorbeeld aan een lekkage van je waterleiding waardoor je hele vloer onder water komt te staan. Ook brand kan je woning forse schade toebrengen. Ook kleine ongelukjes vallen onder de dekking van je woonverzekering. Wat het geval ook is, het is voornamelijk belangrijk om te zorgen dat je de opgelopen schade snel kunt herstellen. Met een woonverzekering draai jij niet zelf op voor deze kosten. Bij kleine schadeposten kun je deze kosten misschien zelf wel dekken, maar je zult zien dat deze posten zo snel kunnen oplopen dat je jezelf dankbaar zult zijn dat je een goede woonverzekering afgesloten hebt.
Waaruit bestaat de woonverzekering?
Een woonverzekering bestaat uit twee onderdelen. Wat je altijd moet nemen, is de inboedelverzekering. Een inboedelverzekering passend voor jou is iets waar je altijd profijt van hebt. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje; je laat een kop koffie over je laptop vallen, je woning wordt binnengedrongen door inbrekers of de vlam slaat in de pan tijdens het koken. Ook kun je een beroep doen op je inboedelverzekering wanneer je het slachtoffer bent geworden van cybercriminelen. Steeds meer mensen worden online door deze bandieten belaagd en lopen daardoor grote schade op. Voorkom dit dus en zorg er niet alleen voor dat je computer goed beveiligd is, maar ook dat je een goede inboedelverzekering achter de hand hebt. Heb je schade opgelopen, dan kun je contact opnemen met je verzekeraar die zal kijken wat zij voor je kunnen doen om deze vervelende situatie zo snel mogelijk tot een goed einde te brengen.
De opstalverzekering
De tweede verzekering die je aan je woonverzekering kunt toevoegen, is de opstalverzekering. Deze polis is alleen voor mensen die een woning gekocht hebben, huur je een huis dan is je huurbaas verantwoordelijk voor de opstalverzekering. Een opstalverzekering dekt alle schade die ontstaan is aan het pand zelf en alles wat daar aan vastzit. Heb je dus bijvoorbeeld zonnepanelen op je dak liggen, an vallen deze ook onder de dekking van je inboedelverzekering. Mocht de schade zo opgelopen zijn dat je niet meer in je huis kunt verblijven, dan kun je een beroep doen op je woonverzekering om de vervangende woonruimte te betalen. Kijk daarom gelijk even op de site van je verzekeraar om je woonverzekering af te sluiten.